Sunday, October 19, 2008

Justina Robson: Keeping it Real

Kirja, joka on pitänyt lukea vuodesta 2006 saakka... no, parempi myöhään jne. Eli Justina Robsonin Keeping it Real, joka aloittaa Quantum Gravity -sarjan.

Lila Black, salainen agentti, jolla on monimutkainen menneisyys (ja puolet kropasta kyborgia...) päätyy henkivartijaksi. Vartioinnin kohteena on rock-laulaja Zal, joka sattuu olemaan haltia (ja bändistäkin puolet on keijuja). Ja sitten mennään! Maailman tulevaisuus on tavallaan vaakalaudalla, mutta Lila-parka joutuu kohtaamaan ihan omiakin demoneitaan (monellakin tasolla, ja tämän kirjan maailmasa myös kirjaimellisesti).

Oliko tämä yhtä syvällistä kuin vaikkapa Natural History? Ei. Oliko tämä viihdyttävää, hyvin kirjoitettua ja innostiko lukemaan jatko-osia? Ehdottomasti! Vaikka Keeping it real'issa oli ns. vakavat hetkensä (ja osa teemoista, etenkin Lilan identiteettiin ja sen määrittelyyn liittyen, ovatkin varsin vakavia), pääasiassa kyseessä oli kuitenkin erittäin viihdyttävä ja hauska (kulttuuriviitteet!!) seikkailukertomus. Erinomaista lukemista, siis! Nyt pitääkin hankkia jatko-osa jostakin...

No comments: