Wednesday, October 15, 2008

Martha Wells: City of Bones

Kyllä minä kirjojakin edelleen luen, mutta arvostelukirjoja on taas kertynyt. Välissä kuitenkin one-shot-fantasiaromaani, eli Martha Wellsin City of Bones.

Takakansitekstin (jota ei olisi kannattanut lukea) perusteella odotin hieman romanttisempaa fantasiaa, mutta se jäi aika ohueksi. Antiikkivaras palkkautuu väärän tyypin palvelukseen ja kohta - vaihteeksi - on maailman kohtalo vaakalaudalla. Ei mitään uutta siinä, mutta ihan hyvin kirjoitettua prosaa nyt kuitenkin.

Charisatin kaupunki vaikutti todella mielenkiintoiselta (kaupunki-pohjaiset fantasiakirjat ovat usein huomattavasti kiinnostavampia kuin maaseudulla vaeltelut), ja ongelmaksi muodostuikin se, että kaupungista olisi lukenut mielellään enemmän kuin hieman ohuiksi jääneistä hahmoista. City of Bones ei oikein missään vaiheessa napannutkaan mukaansa, vaikkei siinä mitään vikaa sinänsä ollutkaan (hahmot OK, juoni OK, kieli OK). Plussaa siitä, että kyseessä ei ole sarja. Varmasti luen Wellsiltä vielä jotain muutakin, mutta ensin taas arvostelukirjoja...

No comments: