Tuesday, August 31, 2010

Matthew Stover: Heroes Die

Synkästä nimestään huolimatta Matthew Stoverin Heroes Die ei ole aivan järkyttävän synkkä. Melko väkivaltainen, tosin...

Cain on seikkailija Overworldissa, joka on melko perinteinen fantasiamaailma. Oikeasti hän on kuitenkin näyttelijä Hari Michaelson, joka on - näyttelijätovereineen - lähtetty Maasta "seikkailemaan" Overworldiin. Harin seikkailuita näytetään sitten kalliina tosiTV:nä Maassa. Harin vaimo on kadonnut Overworldissa ja - televisioyhtiön toiveista välittämättä - Hari lähtee tätä pelastamaan. Nopeasti käy ilmi, että suositunkin sankarin henki voi olla höllässä kun rahasta on kyse.

Stover yhdistää ihan hauskasti scifiä ja fantasiaa (Overworld on selvää fantasiaa, mutta teknologia, jolla sinne päästään ja sieltä lähetykset ihmisille saadaan melko scifiä). Väkivalta on melko graafista ajoittain, mutta - ehkä erästä kidutuskohtausta lukuunottamatta - överiksi ei onneksi juuri mene. Stoverin luoma maailma on myös mielenkiintoinen dystopia, jossa syntyperä on kaikki kaikessa ja ainoastaan Näyttelijöillä on ehkä mahdollisuus päästä parempaan asemaan (mikä on melko pelottavan lähellä nykypäivän tosiTV-kuvioita). Hieman ehkä tuo sankarin "Hari Cain" -nimi herätti hilpeyttä, mutta onneksi sitä ei tässä vielä kauheasti alleviivattu. Varsin viihdyttävää, eiköhän tätä tule luettua lisääkin jossain vaiheessa.

No comments: