Sunday, January 2, 2011

Vuosi 2010: Tilastointia

Vuosi 2010 oli lukemisen kannalta huono vuosi. Vain 68 romaania. Tämä on huonoin vuosi pitkään aikaan, ja johtui toki monesta seikasta (mm. raskaasta työkuormasta).

Mieleen jäi toki muutamia kirjoja, Miévillen uusimmat, Swainstonia ja vihdoinkin arvostelukirjojen kautta avautuneet Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -kirjat. Arvostelupuolella myös Susanne Collinsin Nälkäpeli-sarja osoittautui loistavaksi, ja Kuvastaja-voittaja, Helena Wariksen Uniin piirretty polku, upposi sekin.

27 romaania tuli luettua englanniksi. Tähän saattoi vaikuttaa se, että peräti 33 luetuista kirjoista oli arvostelu/Kuvastaja-kirjoja, eli siis luonnollisesti suomenkielisiä. Genrekirjallisuuden ulkopuolelta ei tullutkaan kovin paljoa luettua, Larssonin Millenium-trilogia, uusin Seppo Jokinen jouluna ja siinäpä se melkein olikin.

Con-puolella oli taas loistava vuosi! Åcon toukokuussa ja loistavan ihastuttava Geoff Ryman, Swecon kesäkuussa ja aina yhtä hurmaava Justina Robson sekä tietenkin kaiken kruununa Finncon heinäkuussa! Finnconin kaikki kunniavieraat (Kushner, Cadigan, Peltoniemi ja Rantalaiho) jäivät mieleen hauskoina ja mielenkiintoisina ihmisinä (OK, rehellisyyden nimissä pitää kai myöntää että kahden viimeisen kohdalla tämä mieleenpainuminen on tapahtunut jo vuosia sitten).

Toivottavasti tänä vuonna ehtii lukea enemmän. Muutama viimeisin kirja viime vuodelta on vielä tänne listaamatta, eli hieman pitää purkaa backlogia vielä.

No comments: