Sunday, September 16, 2007

Jim Butcher: Dead Beat

Viime aikoina on taas tullut luettua arvostelu- ja Kuvastaja-kirjoja niin paljon, että nyt piti välillä pitää "taukoa" ja lukea jotain muuta. Eli taas kerran, Jim Butcherin Dresden-files sarjaa.

Tällä kertaa Harry Dresdenillä on vastassaan nekromantikkoja, zombeja, langeneita enkeleitä ja kaiken muun lisäksi Valkoinen Neuvosto tekee asioita, joista Dresden ei lainkaan tykkää. Mukana menossa ovat vampyyri Thomas, kuolinsyyntutkija Butters sekä Dresdenin koira Mouse.

Aika samanlaistahan tämä oli kuin aikasemmatkin osat, mutta hyvin viihdyttävää. Butcher kuvailee erityisen hienosti erilaiset rituaalit ja varsinkin osat, joissa Dresden on tekemisissä keijujen kanssa ovat mielenkiintoisia. Uudet hahmot Butters ja Mouse (OK, Mouse oli jo edellisessäkin osassa) ovat sen verran onnistuneita, että oikeasti kiinnostaa onnistuuko Harry suojelemaan heitä (vai kuinka siinä sitten käykään). Tämän kirjan tapahtumat myös hyvin todennäköisesti vaikuttavat seuraaviin osiin, sen verran "merkittäviä" asioita Dresdenin elämässä ehti sattua

Vielä 2 osaa sarjaa jäljellä (tosin varmaan lisääkin tulee). Joo, eiköhän nekin tule luettua. Oikein hyvää välipalakirjallisuutta.

No comments: