Tuesday, August 28, 2007

Sue Townsend: Queen Camilla

Sue Townsend on ollut yksi suurista suosikeistani jo vuosia, ja ensimmäiset Adrian Mole -kirjat on tullut luettua todella monta kertaa. Nyt kuitenkin luettavana yksi Townsendin "poliittisista" kirjoista, Queen Camilla. Mitään vakavaa kirjallisuutta tämäkään ei ole, vaan erittäin kevyttä ja satiirista kuvausta politiikasta ja kuninkaallisista.

Englannin kuningasperhe asuu "muiden sopeutumattomien" (mm. rikollisten ja ylipainoisten) kanssa suljetulla asuinalueella. Toisaalla Britannian pääministeri haluaa eroon hommastaan, ja tekee kaikkensa välttääkseen uudelleenvalitsemisen, mm. määräämällä vain yksi koira/talous -lain. Hänen pahin kilpailijansa sen sijaan haluaisi nostaa kuningasperheen uudelleen "asemaansa", mikä taas ei kuningattaren mielestä ole kokonaan hyvä idea...

Tämä oli ihan hauska. Ehkei ihan nimensä veroinen, mutta varsin hauska. Ihan The Queen and I tasolle ei Townsend tässä yllä ja osaa kuningasperheen jäsenistä kohdellaan melko kaltoin, mutta silti ihan hyvä fiilis jäi. Huomasin myös kauhukseni, etten ole lukenut Townsendin edellistä poliittista romaania (Number 10)! Tämä pitää korjata ensi tilassa!

No comments: