Friday, November 14, 2008

Justina Robson: Selling out

Hämmentävää tehokkuutta: Quantum Gravity -sarjan 2.osa tuli luettua melkein heti 1.osan perään! Kyseessä siis Justina Robsonin scifi/fantasiasarja.

Lila Black menee tällä kertaa Helvettiin tai ainakin demoneita moikkaamaan. Kuinka ollakaan, asiat eivät mene ihan putkeen (tai ainakin Lilalle tulee kaikenlaisia normaaleja demonisia ongelmia, kuten salamurhayrityksiä, kaksintaisteluhaasteita ja kosintoja). Toisaalla sekä Zal että Malachi selvittävät maailmankaikkeuden olemusta ja yrittävät pysyä hengissä.

Teemana tällä kertaa identiteetin lisäksi on valta. Kenellä on valtaa, miten sen voi menettää ja miten sitä voisi saada lisää? Tästä saadaan paljon tosi mielenkiintoista pohdintaa, etenkin tarinan loppupuolella. Selling out ei ole ehkä aivan yhtä kevyt kirja kuin Keeping it real, mutta varsin jouhevasti tämäkin etenee. Tarina jää huomattavasti selkeämmin auki kuin 1.osassa, ja 3.osaa jää suorastaan kaipaamaan. Haluan tietää mitä tapahtuu seuraavaksi! Toki Selling out toimii ihan yksittäisenäkin kirjana (tosin Keeping it real on syytä lukea ensin eikä olekaan mitään syytä olla lukematta sitä).

Seuraavaksi lukupiirikirja ja sitten - vaihteeksi - arvostelukirjoja.

2 comments:

Tero said...

Onneksi kolmannen osan pehmeäkantisen UK-version julkaisuun on enää viikko! :-)

Kisu said...

Toka osa tuli jo lainattua kaverilta, eli toivottavasti hän shoppailee pikapuoliin UK:ssa... Hm, joulu tulee, tässähän olisi mainio joululahja hänelle. :)