Friday, April 10, 2009

Steph Swainston: The Modern World

Toistaiseksi viimeinen (seuraava toivottavasti tulee tämän vuoden puolella) Fourlands-kirja Åconin kunniavieraalta Steph Swainstonilta.

Fourlandissa ajat muuttuvat, mutta muuttuvatko kuolemattomat niiden mukana, vai jumahtavatko omiin "syntymäaikoihinsa?" Tämä siis teemana The Modern Worldissa, jossa Hyönteiset ovat ehkä aiempaakin isommassa roolissa. Mukaan tuodaan muutamia "uusia" kuolemattomia, mutta vanhat tututkin ovat toki mukana ja Jant jatkaa kertojaroolissaan. Tämä tarina on toki Jantin kertomus, mutta pääpaino on tällä kertaa muissa hahmoissa. Jousimies Lightningilla on ongelmia kuolevaisen tyttärensä kanssa (kiittämättömyys todellakin on maailman palkka) ja arkkitehti Frost on elämänsä isoimman haasteen edessä.

Tykkäsin kyllä ja Jant on edelleen hahmona ihastuttava, vaikka hieman erilainen edellisiin kirjoihin verrattuna. Onneksi vain hieman... Ehkä tuota maailman muuttumisen aspektia olisi voinut tarinassa korostaa entistä enemmän? Loppuratkaisu oli toisaalta ennalta-arvattava mutta toisaalta hahmojen historian ja persoonan tuntien (ja 3 kirjan jälkeen ne jo tuntee, hahmot on kuitenkin erittäin hyvin kirjoitettuja) ratkaisu oli perusteltu ja oikeastaan väistämätön. Saapa nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu!

2 comments:

Liina said...

olen ehkä missannut jotain, kun ainoa Swainstonilta lukemani kirja ei tuntunut mitenkään erikoisen ihanalta ... mutta muut tuntuvat pitävän. osaatko sanoa, onko No Present Like Time sarjansa hyvä edustaja - vai kannattaako antaa Toinen Mahdollisuus? :)

oon aika fiiliksissä kun löysin sun blogin jotenkin ihan sattumalta vaan. ja aika vaikuttunut, kun täällä on niin teräviä huomioita - varsinkin Kitty-sarjasta onnistuit sanomaan asioita, joita en itse osannut pukea sanoiksi :) niin, kiitos - mahtava mesta.

Kisu said...

Swainston ei selittele maailmaansa enää kovin yksityiskohtaisesti myöhemmissä kirjoissa, eli sen takia kannattaisi ehkä antaa Toinen Mahdollisuus ja lukea The Year of Our War. Tosin, No Present Like Time on kyllä melko hyvä esimerkki Swainstonin tyylistä, että sen puoleen... Hankala sanoa, itseeni ne vetosivat!

Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa!