Sunday, October 21, 2007

Jim Butcher: Proven Guilty

Dresden-files'iä, taas. Näitä riittää vielä ainakin hetkeksi aikaa (vaikka nyt pitää taas turvautua kavereiden kirjahyllyihin).

Proven Guiltyssä Harry vierailee kauhuelokuvaConissa, jossa tapahtuu todella kauheita. Mukana kuvioissa ovat tällä kertaa Thomasin ja Mousen lisäksi Harryn vanhan ystävän tytär Molly sekä samaisen ystävän vaimo Charity. Mollyn poikaystävää syytetään raa'asta pahoinpitelystä em. conissa ja Dresdenin pitää tutkia asiaa. Mikään ei - tietenkään - selviä helposti ja kohta ollaan taas hengenvaarassa useammankin tahon suunnalta.

Samaa kauraa tämä on kuin ne edellisetkin, hyvässä ja pahassa. Con-vierailu oli varsin hupaisa, Butcher on selvästi itse käynyt conissa jos toisessakin (ja vaikka Harry ei tiedä mitä filkkaaminen on, tulee sellainen tunne että Butcher kyllä tietää, mikä oli varsin hupaisaa). Harryn menneisyydestä selviää taas uusia juttuja ja tulevaisuuteen aukeaa uusia polkuja, joista saadaan epäilemättä paljon juonta aikaiseksi jatkossakin.

Kirjan keskivaiheilla oli pitkähkö action-pätkä, joka tuli ahmittua ihan hirvittävällä nopeudella. Ei ihan heti tule mieleen kirjaa jota olisi todella ahminut samaan tyyliin (vaikka hyviä kirjoja onkin tullut luettua), joten oli hauskaa törmätä taas vaihteeksi totaalisen mukaansatempaavaan tekstiin.

No comments: