Sunday, October 14, 2007

Julie Powells: Julie and Julia: My Year of Cooking Dangerously

Vähemmän fiktiota tällä kertaa. Julie Powells'in Julia-projekti on ihan reaalimaailman juttu (ja blogosfäärin).

Julie on vajaa 30-vuotias nainen joka ei ihan tiedä mitä elämällään tekisi. Niinpä hän päättää yhden vuoden aikana kokata legendaarisen Julia Childin Mastering the Art of Frech Cooking -keittokirjan läpi. Hän piti kokemuksestaan myös blogia.

OK, ymmärrän miksi Julie on halunnut tämän kirjan kirjoittaa. Epäilemättä tärkeä osuus itsensä löytämisessä. Mutta sen julkaisu... noh, on tämä ihan mielenkiintoinen. Mutta siihen se sitten jääkin: "ihan mielenkiintoinen." Julialla on vaikeuksia kokata kaikkea, ihmissuhteissa ja muutenkin elämässä toki ongelmia (kuten kaikilla muillakin) ja aktiivisia blogilukioita. Itse asiassa, sen blogin julkaisu olisi saattanut olla paljon mielenkiintoisempi kuin tämä kirja. Julia ei nimittäin ole varsinaisesti kirjailija ja sen huomaa. Jotain jäi puuttumaan ja lopputulos oli hieman lässähtävä.

Ihan kivaa välipalalukemista ja nälkä tuli lukieassa. Nyt tekee tietysti mieli hankkia se Child'in keittokirja ihan vaan nähdäkseen onko se niin vaikea... ja mielenkiintoinen!

No comments: