Monday, June 30, 2008

Robert A. Heinlein: Have Space Suit - Will Travel

Nopeasti luettu kirja on... nopeasti luettu. Robert A. Heinleinin Have Space Suit - Will Travel on nuorten scifikirjallisuuden klassikko ja kun se tuli Sweconista halvalla vastaan, niin pitihän se hankkia.

Jos tämän kirjan olisi lukenut 12-vuotiaana, niin on hyvin mahdollista että scifi olisi iskenyt ns. kertaheitolla. Have Space Suit - Will Travel on viihdyttävä seikkailukirja Kip-nimisen teinin matkasta ensin kuuhun, sitten Plutoon ja vieläkin kauemmaksi. Kip joutuu seikkailuunsa melko yllättäen, mutta onneksi hän on varautunut. Kip kasvaa aikuisemmaksi tarinan aikana (tämä on selvä kasvukertomus), vaikka melko varhaiskypsältä hän paikoitellen muutenkin vaikuttaa... samoin kuin toinen päähenkilö, Peewee. Mutta eipä sekään oikeastaan haittaa.

Seikkailujen lisäksi Have Space Suit - Will Travel ottaa kantaa ihmisyyteen ja ihmisenä olemiseen, sekä ns. hyvään ja pahaan, muttei kuitenkaan liian "silmiinpistävästi." Oikein kiva "välipalakirja", nyt voi lukea taas jotain vakavampaa. Jännittävästi sinänsä tätä ei ole suomennettu ollenkaan...

No comments: