Tuesday, February 17, 2009

Patricia Briggs: Moon Called

Takaisin urbaanin fantasian pariin. Tällä kertaa Patricia Briggs'in urbaanifantasiasarjan ensimmäinen osa, Moon Called. Ihmissusia vampyyrien sijaan. Tosin toki verenimijöitäkin tavataan.

Moon Called -kirjan kertojaminä Mercedes "Mercy" Thompson on autonkorjaaja ja "kulkija" (walker). Hän osaa muuttua ihmisestä kojootiksi ja päinvastoin ja muutakin magiaa hieman tuntuu veressä olevan. Mercyn naapuri on ihmissusi ja sitä(kin) kautta Mercy päätyy mukaan ihmissusien välienselvittelyyn. Tai ainakin johonkin...

OK, onhan tämä sitä samaa urbaania fantasiaa, mutta ei paranormaalia romanssia. Ja se oli hyvä asia. Hieman romantiikkaa toki mukana on (tosi vähän!), mutta esim. Hamiltonin tyyliä odottavat pettyvät pahasti. Väkivaltakin on suht hillittyä (ihmissusien kanssa siltä ei voi kokonaan välttyä). Ei tosiaan mitään maailmanhistorian suurta kirjallisuutta, mutta keskivertoa viihdyttävämpää, hahmot oikeastaan aika mielenkiintoiset ja juonikin ihan mukiinmenevä. Lisääkin voisi lukea... ja hyllyssä onneksi lisää onkin.

No comments: