Wednesday, June 27, 2007

Simon R. Green: Something from the Nightside

Tulevan Finnconin takia urbaanin fantasian lukutahti on vain kiihtynyt... Nyt vuorossa taas uusi tuttavuus, Simon R. Green.

Toisin kuin nuo aikaisemmat urbaanin fantasian sarjat, Greenin sarja sijoittuu Eurooppaan, Lontooseen. Oikeastaan voisi hieman kyseenalaistaa onko tämä urbaania fantasiaa ollenkaan, sillä Greenin päähenkilö, dekkari John Taylor, ei seikkaile varsinaisesti Lontoossa vaan Nightsidella, jonne pääsee Lontoosta, mutta joka ei ole Lontoo (samantapainen systeemi kuin Neverwheressä, muttei ihan). Mutta tämä menisi liikaa määrittelyihin, joita en halua tässä nyt tehdä. John Taylor on ihanan Bogart-henkinen yksityisetsivä ja kirja alkaa kunnon film noir -kuvauksella. Something from the Nigtside'ssä Taylor palkataan etsimään karannutta teiniä Nightsidelta, joka on hyvin vaarallinen paikka.

John Taylor oli yllättävänkin mielenkiintoinen hahmo ja Nightside, jossa kello on aina 3 yöllä, mielenkiintoinen paikka. Vaikka tässä taas juoni ei ollut kovin erikoinen (tämän tyylisissä dekkareissa yleensä ei olekaan), voisi maailmasta ja hahmosta mielellään lukea lisääkin. Ja lisäähän on: tämä on toistaiseksi 8-osaisen sarjan 1.osa! Ja kas, tästäkin ollaan tekemässä elokuvaa. Urbaani fantasia tuntuu olevan nyt kova sana audio-visuaalisella puolella: myös Huffia ja Butcheria ollaan filmattu telkkariin.

No comments: