Monday, June 25, 2007

Tanya Huff: Blood Lines

Massoittain kirjoja kirjoittanut Tanya Huff on myös kirjoittanut urbaania fantasiaa. Aikaisemmin olin tutustunut vain Huffin Quarters-sarjaan, mikä ei ollutkaan lainkaan huono sarja, joten Blood-sarjakin vaikutti ihan mielenkiintoiselta.

Blood Lines onkin sitten tämän sarjan jo 3.osa (josta ei ehkä ole hyvä aloittaa, mutta se löytyi divarista halvalla). Torontoon sijoittuvassa dekkarityyppisessä tarinassa puolisokea etsivä Vicky, hänen poliisipoikaystäväsä Mike ja toinen poikaystävänsä, 450-vuotias vampyyri Henry, alkavat selvitellä mystisiä murhia, joiden takana tuntuisi olevan muumio! Mutta eihän toki Torontossa? Ja tässä onkin yksi keino, jolla Huff eroaa vaikkapa Hamiltonista ja Harrisonista: Huffin urbaanissa ympäristössä yliluonnolliset öttiäiset eivät ole ns. yleistä tietoa, vaan vain harvojen ja valittujen tiedossa. Huffin tarinassa on myös huomattavasti vähemmän graafista väkivaltaa ja seksiä, mikä on sitten joko hyvä tai huono asia, näkökulmasta riippuen. Toronto ei oikein kaupunkina nouse esiin, onpahan vain kaunis lavaste. Tämä tarina olisi voitu kertoa melkein missä tahansa muussa suurkaupungissa.

Juonellisesti ei mitään maailmoja mullistavaa, kerronnallisesti ihan jees. Kirja oli tarpeeksi lyhyt, jotta se ei ehtinyt ärsyttää. Hyvänä puolena pitää ehdottomasti mainita se, että tarinaan pääsi vallan mainiosti mukaan lukematta ensin sarjan kahta ensimmäistä osaa. Kyllä näitä ehkä voisi lukea lisääkin jos vastaan sattuu tulemaan.

No comments: