Tuesday, July 17, 2007

CLAMP: Chobits

Eipä ole tullutkaan tänne kirjoiteltua mitään sarjakuvista, vaikka niitä paljon luenkin. Korjataanpa asia heti.

Harvinaista mutta totta: luin mangaa. Ostin netin kautta kehutun (ja haukutun) sarjan Chobits, joka on hieman vanhemmille suunnattua mangaa. Suhteellisen tyhmästä nimestään huolimatta tämä oli itse asiassa oikein mukava tuttavuus.

Pääidea on aika perinteinen, eli päähenkilö Hideki löytää roskiksesta hylätyn Persocomin eli hieman androidin tyyppisen robotin, joka näyttää kauniilta naiselta. Persocom ei käynnistyessään toimi ihan kunnolla, osaa sanoa vain "Chi" ja niinpä Hideki nimeää löytönsä Chiksi ja alkaa selvitellä Chin taustaa ja alkuperää: Chi kuitenkin pystyy toimimaan ja liikkumaan, vaikkei mitään muistakaan, eli jotain ohjelmointia on oltava tallella. Sarjan edetessä pohditaan ihmisten ja koneiden välisiä suhteita, ihmisten välisiä suhteita ja sitä, kuinka kammottavasti toisia voidaan käyttää hyväksi. Tosi rakkaus tarkoittaa hyväksymistä sellaisenaan kuin on, vaikka olisi millaisia negatiivisia piirteitä.

Minä pidin tästä. OK, olen nyt lukenut arvosteluita, joissa sanotaan että "kaikki on jo nähty aiemmin" ja "ihan tyhmä", mutta minuun tämä vetosi. En ole tietystikään lukenut kuin ihan vähän mangaa mikä ihan varmasti vaikuttaa mielipiteeseeni, mutta itse koin sarjakuvassa käsitellyt teemat hyvinki relevanteiksi ja jopa syvällisiksi. Vaikka osa olikin toki ennalta-arvattavissa, jäi loppuun muutama yllätyskin.

Ehkä luen joskus toisenkin mangasarjan. Tämän ehdoton bonus oli myös se, että koko sarja mahtui 8 alppariin!

No comments: