Saturday, July 7, 2007

Laura Anne Gilman: Staying Dead

Hoopla, urbaani fantasia jatkuu lukulistalla lähestyvän Finnconin vuoksi! Tällä kertaa uusi sarja, Laura Anne Gilman'in Retrievers-sarjan 1.osa Staying Dead.

Staying Dead kertoo Wren-neitokaisesta, jolla on maagisia kykyjä. Wren käyttää niitä lähinnä erilaisten tavaroiden "hankkimiseen" (varastamiseen tai palauttamiseen), ja nyt pitäisi hakea sitten erään rakennuksen perustuksesta napattua kiveä. Homma menee monimutkaiseksi varsin nopeasti. Samalla Wren pui suhdettaan ja tunteitaan työkumppaniinsa Sergeihin.

Tällä kertaa ollaan New Yorkissa, mutta muuten tämä on aika samanlaista kuin muutkin vastaavantyyppiset. Juonellisesti hieman monimutkaisempaa, ja ajoittain kamalasti paikallaan junnaavaa. Gilman kirjoittaa ihan hyvin kyllä, mutta pariin otteeseen hän kertoo jonkun jutun useampaan kertaan ihan samalla tavalla (jopa samoilla sanoilla). Tämä on rassaavaa sarjoissakin, saatikka sitten vain yhdessä kirjassa. Muutenkin hieman lyhyempänäkin tämä olisi toimut. Wren on sinänsä ihan hyvä hahmo ja New Yorkissa liikkuvat erilaiset supernaturaalit olennot ovat aina mielenkiintoisia. Tässä maailmassa on myös selvästi paljon erilaisia salaseuroja, joiden merkitys varmaankin kasvaa sarjan edetessä. Tuskin luen tätä kuitenkaan enempää, ellei nyt jostain satu vastaan tulemaan, muutamat muut urbaanin fantasian sarjat ovat olleet mielenkiintoisempia.

No comments: