Monday, July 16, 2007

Jim Butcher: Death Masks

Vielä olisi tarkoitus lukea muutama Jim Butcherin Dresden Files -kirja. Nyt ollaan jo osassa 5.

Harry Dresden joutuu tällä kertaa mm. kaksintaisteluun vampyyrin kanssa, metsästämään Torinon käärinliinaa ja tappelemaan demonien (suunnilleen) kanssa. Toisaalla puidaan Harryn ja Susanin välistä mutkistunutta suhdetta. Susan kun on muuttunut kovasti eikä Harry enää oikein pysy mukana.

Ihan mukavaa luettavaa tämäkin taas oli. Nyt ei ole enää tarve lukea urbaania fantasiaa hetkeen (paitsi "aivot narikkaan" -tarkoituksessa): pidin aiheesta esitelmän viime viikonlopun Finnconissa ja se vaati hieman ennakkovalmisteluita.

Finncon oli taas kerran tosi onnistunut tapahtuma, ja oli hienoa päästä tapaamaan sellaisia kirjailijoita, joista on pitänyt paljon. Gay Haldeman muisti minut viime vuoden Sweconista, mikä oli erityisen ilahduttavaa! Toki tuli tavattua myös vanhoja kavereita ja ystäviä fandomin piiristä ja kirjoitettua ihan kamalasti muistiinpanoja ensi vuoden Finnconin järjestämistä varten. Ensi vuoden Finncon pidetään nimittäin Tampereella 26.-27.7 ja itse olen uponnut jo nyt niskaani myöten siihen suohon. Saapa nähdä mitä hienoa ensi vuodelle keksitään!

No comments: