Monday, July 9, 2007

Elizabeth Hand: Mortal Love

Finncon-luku-urakka jatkuu. Elizabeth Hand on yksi Finnconin kunniavieraista ja pitihän sitä vielä toinenkin kirja häneltä sitten lukea, etenkin koska Glimmering oli niin hyvä.

Mortal Love on ihan erilainen kirja kuin Glimmering. Se on enemmän fantasiaa ja pelaa ihmisten obsessioilla. Ja vaikka tarina onkin fantasiaa, ei tällä ole mitään tekemistä tolkienilaisen fantasian kanssa: "perinteistä" fantasiaa vieroksuvillekin tämä kirja sopii hyvin! Tarinasta on vaikea sanoa oikeastaan mitään, mutta kolmen päähenkilön kautta peilataan yhden hahmon elämää ja rakkautta. Osa tarinasta sijoittuu 1800-luvun loppuun, osa nykypäivään. Taiteella ja kirjallisuudella on suuri rooli tarinassa, ja taas heräsi suuri innostus lukea enemmän klassista englantilaista kirjallisuutta ja tutustua tarkemmin 1800-luvun lopun taiteeseen.

Hand kuvaa erittäin tarkkaan Lontoota ja Cornwallia kirjassaan, mikä sai myös aikaan sen, että tekisi mieli matkustaa sinne päin Brittien saaria. Kirjassa on todella voimakas tunnelma ja Hand kirjoittaa kaikkiin aisteihin vetoavaa tekstiä. Erittäin hyvä kirja! Nyt kun vain jostain löytäisi lisää Handin kirjoja... (Suomesta niitä saa surullisen heikosti!)

No comments: