Sunday, August 19, 2007

Jim Butcher: Blood Rites

Jepjep, lisää Jim Butcheria. Tämä on näköjään minulle "se" urbaanin fantasian sarja.

Sarjan 6.osassa (Blood Rites, huomaattekos kuinka näissä on aina tällainen "näppärä" sanaleikki?) Harry palkataan selvittämään kuka yrittää tapaa aikuisviihdetuottajan lähiympäristöä. Harry päätyykin sitten tietenkin niskaansa myöten liemeen, kun vanhat ja uudet viholliset käyvät päälle. Toisaalla taas Harry saa oikeasti selville asioita omasta menneisyydestään, ja näiden juttujen merkitys varmaan kantaa vielä pariin seuraavaankin kirjaan. Ai niin, kirjan ensimmäisessä luvussa Harry pelastaa koiranpentuja! Aww...

Tässä kirjassa Butcher tuo voimakkaammin mukaan vampyyrien Valkoisen hovin. Aikaisemmissa pääpaino on ollut Punaisella ja Mustalla, nyt siis Valkoisella. Valkoisen hovin vampyyrit eivät ime verta vaan elinvoimaa "muilla konsteilla", ja sopivat siksi tällaiseen aikuisviihdeteemaan (kuvaukset eivät ole missään vaiheessa liian graafisia, vaikka kuvauspaikoilla ollaankin). Nämä jotenkin nyt taas vetosivat minuun. OK; seksikkäitä vampyyrejä jotka haluavat seksiä elääkseen, mutta silti... Klisee mikä klisee, mutta minä pidin Thomasin hahmosta.

Mutta siis joo, ei tästä osasta kannata sarjaa aloittaa, mutta aion silti lukea varmaan lisääkin näitä. Seuraavaksi tosin lukulistalla on Suomen Tolkien-seuran jakaman Kuvastaja-palkinnon ehdokkaita, joista en voi tänne oikeastaan kommentoida mitään.

No comments: