Monday, February 18, 2008

Scott Lynch: Locke Lamoran valheet

Hip hei, toinenkin joululahjakirja luettu (ja nyt on vasta helmikuu). Tämä oli suomeksi, Scott Lynchin Locke Lamoran valheet. Nyt on jäljellä joululahjakirjoista enää muutama mietelausekirja (joista yhdessä on lehmiä! ja jotka olen siis lukenut) ja yksi sarjakuva, joka pitäisi vielä lukea.

Mutta siis: Locke Lamora on herrasmiesvaras, joka varastelee vaarallisessa ja julmassa Camorrin kaupungissa. Locken elämä muuttuu entistä hankalammaksi kun kaupungin varkaita aletaan murhailla ja muutenkin koko homma leviääkin nopeasti käsiin... Camorr on fiktiivinen kaupunki, jonka fantastiset elementit ovat yleensä melko hienovaraisia, mutta koko ajan läsnä kuitenkin. Lynchin kuvaama maailma on julma ja raaka (paikoitellen ehkä hieman liiankin, osan verenvuodatuksesta olisi voinut ehkä tehdä off-stage), eikä hyvyys todellakaan aina voita. Tästä huolimatta Locke Lamoran valheet on melko kevyt veijariromaani ja oli pakko lukea myöhään yöhön asti, jotta saisi selville miten tarina päättyy... Hyvin viihteellistä! Locke on myös varsin pidettävä hahmo, oikein kunnon rakastettava lurjus.

Aion ehdottomasti lukea lisääkin Lynchin kirjoja! Toivottavasti hän ei vaan sorru perinteiseen ja ala kirjoittaa liian pitkiä kirjoja tai liian pitkää sarjaa... Locke Lamoran valheet toimii ihan itsenäisenäkin kokonaisuutena, mutta saa kyllä aikaan halun lukea lisää. Seuraavan osan suomennosta odotellessa...

No comments: