Sunday, January 4, 2009

Steph Swainston: No Present Like Time

Jatketaan Åcon-linjalla: Steph Swainstonin toinen kirja No Present Like Time jatkaa samassa maailmassa kuin ensimmäinekin (The Year of Our War).

Viisi vuotta on kulunut 1.kirjan tapahtumista ja heti alkuun Kuolemattomien Piiriin tulee uusi jäsen. Jant kumppaneineen lähetetään tutkimaan vastalöydettyä saarta, ja - kuten arvata saattaa - kaikki ei mene ihan suunnitelmien mukaan.

Swainston kertoo toisessa romaanissaan enemmän luomansa maailman historiaa, mikä on varsin hyvä asia. Liikaa infodumppausta ei tässäkään tule, onneksi, vaan tapahtumat etenevät sujuvasti. Hahmojen kuvaukseen käytetään entistäkin enemmän aikaa, erityisesti Jant itse sekä Lightning ovat kovasti tapetilla. Tämän seurauksena hahmoihin kiintyy entistä enemmän, mikä taas lupaa hyvää jatkon kannalta. Pääpaino on siirtynyt myös pois Ötököistä, eli vanhan toistolta vältytään (tosin lopussa oli yksi hieman "hm, tämä on melkein nähty jo" -fiilis, mutta sekään ei häirinnyt).

Odotan innolla sarjan 3.osaa (joka pitäisi siis hankkia, se on jo ilmestynyt)!

2 comments:

Sari said...

Minulla se kolmasosa on tuolla valtavassa luettavaa-pinossa.

Minä tykkään Swainstonin kirjoissa kovasti siitä miten hänen maailmassaan kuolemattomien olemassaolo on edistänyt ja hionut toisia taitoja ja tieteitä lähes täydellisyyteen ja keisarin kontrolli taas pysäyttänyt toiset paikalleen - hyvää maailmanrakentamista.

Kisu said...

Jep, samaan itsekin kiinnitin huomiota. Se lupaa mielenkiintoista tulevaisuutta sarjalle ja sen maailmalle! Aion ostaa 3.osan kunhan Hesaan taas pääsen (tai Amazonille...)