Thursday, January 1, 2009

Vuosi 2008: Tilastointia

Kun nyt viime vuonnakin tuli tällainen kirjoitettua... Elieli:

Romaaneja ehdin lukea yhteensä 87 kappaletta, mikä on yksi vähemmän kuin viime vuonna. Senkin olisin ehtinyt lukea, ellei olisi iskenyt niin kamala flunssa, että kaikki yhtään keskittymistä vaativa oli täysin mahdotonta. Noista 87:stä peräti 49 oli suomeksi, mikä on vähän enemmän kuin se "tavoiteltu" 50%! Arvostelu/Kuvastaja-kirjoja joukkoon mahtui 26, ja ne siis olivat kaikki suomeksi, mikä selittää korkeaa lukua. Arvostelukirjoista en ole blogannut, ne mielipiteet voi lukea Portti-lehdestä.

Muutama kirja tuli luettua uudestaan, "syynä" tähän oli tietenkin Morelin Teetä ja Tolkienia -lukupiiri, jossa luimme Tolkienin kirjat Seppä ja satumaa, Maamies ja lohikäärme sekä Herra Bliss. Näiden jälkeen lukukierrokselle lähtivät Muumit, nekin olen "joskus" ja "pari kertaa" aiemmin lukenut. Åconin vuoksi tuli uudelleen luettua myös Dan Simmonsin Hyperion. Virkistävää lukea "vanhoja" kirjoja. Työpaikan lukupiiristä taas tuli sellaisia kirjoja, joita muuten ehkä ei olisi tullut luettua (kotimaiset dekkarit eivät ole kovin korkealla lukulistallani).

Ehkä parhaita kirjoja viime vuonna olivat Ellen Kushnerin Swordspoint / Priviledge of the Sword, Päivi Honkapään Viides tuuli (joka voitti Kuvastajan!) sekä Justina Robsonin Quantum Gravity -sarjan 2.ekaa osaa (Guy Gavriel Kayn Ysabelia unohtamatta).

Sarjakuvia en taaskaan listannut, mutta viime vuonna tuli luettua ainakin täälläkin mainutut Testament sekä Alice in Sunderland. Jotain muutakin, varmasti (ainakin American Virgin, osa 1), mutta nuo olivat ehdottomasti parhaat. Lopullinen sortuminen mangaan tapahtui myös: Azuman Yotsuba& (ja Azumanga Daioh) veivät lopullisesti mukanaan. Myös Death Note -klassikkoon tuli sorruttua ja se on kyllä yllättävän hyvä... ja vielä siis kesken

Kirjallisuustapahtumien suhteen vuosi 2008 olikin sitten melko kiireinen: ehdin käydä/olla mukana järjestämässä peräti kuutta tapahtumaa vuoden aikana (Tampere Kuplii! / Åcon 2 / Swecon / Finncon&Animecon / OSFF / Helsingin kirjamessut). Melkoista haipakkaa, siis, mutta tämän vuoden tapahtumia odottelen jo innolla.

Ja toivottavasti pääsen bloggaamaan vuoden ekasta kirjastakin pian!

No comments: