Sunday, March 22, 2009

Bryan Smith: Soultaker

Työmatkalla loppui lukeminen eikä oikein ollut muita kirjakauppavaihtoehtoja kuin Walmart. OK, Walmartin hyllystä, fantasia-hintalapulla leimattu kirja; takakansitekstien perusteella urbaania fantasiaa... ei varmaan ihan mitään Hamiltonia tämäkään, kun Walmartissa myydään...

...eikä ollutkaan. Ylläri oli melkoinen, kun Bryan Smithin Soultarker paljastuikin melko tyylipuhtaaksi gore-kauhuksi. Verta, viinaa, seksiä ja suolenpätkiä. Tarina on ohut: Jake Allister palaa takaisin kotikaupunkiinsa pelastamaan velipuolensa uudelta tyttöystävältä. Tyttö on - tietenkin - vähemmän ihminen ja kohta kaikki "hyvikset" taistelevat henkensä edestä, koko kaupunkia vastaan!

Leffana tämä olisi voinut olla hyvä, kirjana ei (tosin en ole gore-kauhun suurkuluttaja missään muodossa, eli ehkä tämä on oman genrensä sisällä hyvä). Hahmojen ohuus tökki ihan liikaa. Kaikki naiset ovat seksillä miehiä manipuloivia ja väkivaltaisia (ja vaikka tähän löytyykin kirjasta selitys, niin silti... Ainoa poikkeus tähän muottiin on tietenkin lesbo!), kaikki miehet taas seksiin lankeavia ja väkivaltaisia. Yhdenkään hahmon kohtalo ei voisi vähempää kiinnostaa.

Tai sitten en vaan tajunnut Soultakerin hienoutta, kun en osaa arvostaa tätä muihin genrensä teoksiin verrattuna.

No comments: