Tuesday, March 17, 2009

Maeve Binchy: This Year it Will be Different

Työmatkalla tuli ensin luettua työmatkaa varten joululahjaksi saatu kirja, eli Maeve Binchyn joulunovellikokoelma This Year it Will be Different.

Osa novelleista olikin ihan hyviä, vaikka olikin hieman kummallista lukea joulunovelleja maaliskuussa. Tarinat eivät (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) liity toisiinsa mitenkään, ja ne on kirjoitettu hyvin eri aikoina (tämän huomaa mm. tarinasta, jossa vanhemmat miettivät ostaisivatko tyttärelleen joululahjaksi kirjoituskoneen ja päätyvät kuitenkin hankkimaan polaroid-kameran). Mutta romantiikkaa, perheitä, "toisia naisia," tavallisia ihmisiä näissä on, kuten Binchyn kertomuksissa yleensä. Siirappisuuteen sorrutaan pari kertaa, mutta ihan kauheaksi sekään ei mene missään vaiheessa.

Binchy on oikeastaan ainoa "chick-lit" -kirjailija, jota olen jaksanut lukea enemmänkin. Hänellä on ehdottomasti hyvät hetkensä (Evening class oli varsin mukava kirja) ja sitten ihan kamalaa soopaa (Tara Road, ei kiitos). This Year it Will be Different oli täydellinen työmatkakirja: sopivan lyhyitä novelleja, ei mitään liian tunteita herättävää ja kuitenkin ihan mukavasti kirjoitettua.

No comments: