Wednesday, March 25, 2009

J. Pekka Mäkelä: Nedut

Kotimainen kirjailija, jolta olen lukenut vain käännöstöitä (hyviä käännöksiä, tosin!). Tenttivalvonnan ajaksi tarvitsin kirjan ja työkaverilla oli Nedut töissä työmatkan jäljiltä. Nedut on ollut lukulistalla jo pitkään, joten...

Varsin mukava kirja Nedut olikin. Siinä yhdistyy hyvin aidontuntuista muusikkoelämää (suomalaisen, ei-aivan-hirvittävän-menestyneen-mutta-suht-kuuluisan muusikon elämässä ei ole ihan kamalasti glamouria) shamanismiin ja - tietenkin - neadnertalilaisia eli neduja. Nedut ovat palanneet maahan ja - sinänsä perustellusti - haluavat vanhat alueensa takaisin, mitä ei katsota mitenkään hyvällä. Puoliksi tahtomattaan muusikkolegenda Jolle sotkeutuu nedujen asiaan. Samalla selvitellään Jollen muusikkoelämän sotkuja hyvinkin realistisella tasolla.

Kiva lukea kotimainen kirja, kiva lukea scifiä ja vielä näin sujuvasti etenevää. Neduissa fantasiaelementti tuntui olevan myös mukana, vaikka ihan "oikeassa" maailmassa ollaankin ja tämähän on tietenkin reaalifantasia-genren edustaja, J.Pekan aiemmat kirjat lienevät selvemmin sitten scifiä. Pitääikin tutustua niihinkin, Alshain hyllyssä jo nököttääkin.

No comments: