Tuesday, July 14, 2009

Liz Williams: Banner of Souls

Viikonloppuna oli tietenkin Finncon09 (ja millainen Finncon se olikaan!! Parasta ikinä! Ja Finnconit ovat olleet aika uskomattoman mahtavia aikasemminkin!!), mutta valmistautuminen Sweconiin jatkuu Liz Williamsin Banner of Soulsin merkeissä.

Tällä kertaa ollaan tulevaisuuden Maassa ja Marsissa. Päähenkilöitä ja näkökulmia on useita: on marsilainen soturinainen Dreams-of-war, nuori Lunae-tyttö, jolla on "kohtalo", Lunaen perään lähtetty murhaaja ja niin edelleen. Tarinassa liikutaan paljon ajassa ja paikassa, mutta mukana on silti helppo pysyä. Williamsin Mars on erityisen onnistunut: ei maailman viihtyisin paikka, mutta asutettu kuitenkin.

Banner of Souls on hyvin taattua Williamsia. Voimakkaita naishahmoja (mieshahmoja ei juurikaan mukaan mahtunut), ja kahden täysin erilaisen kulttuurin kohtaaminen. Tämä teema toistuu itse asiassa aivan kaikissa hänen kirjoissaan (yleensä kyseessä on kaksi täysin eri maailmaa), mutta onneksi Williams ei vielä ole alkanut toistaa itseään. Hänelle toiseuden käsite on selvästi tärkeä ja sitä hän käsittelee mielenkiintoisesti eri näkökulmista. Jopa kevyemmissä Inspector Chen -kirjoissa tämä aspekti on selvästi esillä (Maa-Helvetti-Taivas -linjalla).

Vielä muutama Williamsin kirja lukematta ennen Sweconia! Nyt pitäisi tutustua myös toisen kunniavieraan, Graham Joycen, kirjoihin...

2 comments:

SunSun said...

Hei Kisu!

Olin viikonloppuna katsomassa kirjavinkkausta Kaapelilla ja tänään sain vihdoin aikaiseksi roudata itseni Akateemiseen etsimään kaikkia niitä hienoja kirjoja mitä paneelissa suositeltiin... Vain havaitakseni, että minkään suositellun kirjasarjan ensimmäistä kirjaa ei koko lafkasta löytynyt. Kävin sitten haahuilemassa myös Suomalaisessa ja Fantsussa, kunnnes jouduin toteamaan, että ei niitä kirjoja nyt vaan löydy.

Mistä sie ostat ne kaikki ihanat kirjat mitä suosittelit, vai tilaatko ne suoraan netistä?

Löysin muuten blogisi ihan sattumalta, kun googlailin niitä kaikkia kirjailijoita, mitä paneelissa suositeltiin. Hieno idea tämä blogi, jatka samaan malliin!

Kisu said...

Kiitokset kannustuksesta! Minä tilailen jonkin verran netistä, ja ostan melko paljon ulkomailta (töiden ja harrastusten puitteissa tulee reissattua).

Hesan Akateeminen on myös ihan OK, sinne tulee paikoitellen ihan hyviäkin kirjoja, ja sinne on myös mahdollista tilata (mitä tulikin tehtyä paljon ennen). Suomalainen ja Fantsu eivät ole aivan yhtä tehokkaita (Fantsussa on tosin silloin tällöin kaikkea kivaa). Mutta esim. juuri kaikki Liz Williamsin kirjat olen joutunut hankkimaan kotimaan rajojen ulkopuolelta.

Kirjavinkkauspaneelissa mainituista kirjoista täältä tosiaan varmaan aika paljon löytyikin, koska - yllättävästi - vinkkasin paneelissa samoja kirjoja mistä tännekin olen kirjoittanut. :)