Saturday, August 1, 2009

Jasper Fforde: Lost in a Good Book

Ajatuksena oli tietenkin lukea koko Thursday Next -sarja putkeen, mutta näköjään meni sitten puolisen vuotta osien 1 ja 2 välissä. Oh well...

Thursday Next on The Eyre Affairin jälkeen varsin hyvässä mielentilassa ja muutenkin menee hyvin, jatkuvaa julkisuutta lukuunottamatta. On ikävä mennä televisiohaastatteluihin, jos ei saa puhua The Eyre Affairissa paljastuneista asioista, vaan lähinnä dodojen kasvatuksesta. Thursdayn ongelmat kuitenkin pahenevat nopeasti, ja jatkuvat yhteensattumat alkavat olla hengenvaarallisia. The Eyre Affairissa tehdyt päätökset tulevat nekin kummittelemaan ja sen seurauksena Thursdayn parisuhteeseen tulee melko valtaisa ryppy (ehkä jopa Wrinkle in Time?).

Samaa kamaa kuin edellinenkin osa, siis. Kirjallisuusviitteitä on ehkä hieman vähemmän (tosin Shakespearen kadonneen näytelmän metsästys on varsin vinkeää), mutta homma toimii edelleen. Sanaleikkejä on tässä osassa vastaavasti hieman entistä enemmän, eli tuskin näitä tullaan koskaan suomeksi saamaan. Pickwick - Thrusdayn lemmikkidodo - osoittaa myös yllättäviä piirteitä, mikä on tietenkin ihanaa! Lost in a Good Book jää selkeästi enemmän kesken kuin The Eyre Affair, mikä tarkoittaa sitä, että seuraavan osan kimppuun pitikin käydä heti eikä odottaa taas puolta vuotta.

No comments: