Sunday, August 30, 2009

Justina Robson: Going Under

Ja sarjojen luku jatkuu... Tällä kertaa Justina Robsonin Quantum Gravity sarjan 3.osa (joka ei, kuten luulin, olekaan sarjan viimeinen vaan näitä on tulossa ainakin kaksi vielä. Seuraava osa onkin jo ilmestynyt).

Lila Black jatkaa itsensä ja paikkansa etsimistä maailmassa. Tai maailmoissa, oikeammin. Demoniasta lähdetään ja Maan kautta kuljetaan Otopiaan, eli keijujen valtakuntaan, joka onkin vaarallisempi kuin yksikään aiemmin koetuista paikoista. Demoniassa tuntuu pärjäävän raa'alla voimalla, Otopiassa tilanne ei ole niin helppo. Lila saa myös itsestään ja menneisyydestään selville asioita jotka ravistelevat hänen maailmankuvaansa, ja muutos tuntuu olevan niin fyysinen kuin henkinenkin.

Going Under (ja jo edellinen Selling Out) ovat selkeämmin sarjan osia kuin ensimmäinen osa, eli tarina alkaa keskeltä ja loppuu kesken, mikä hieman häiritsi. Going Underin loppu saa toki kaipaamaan seuraavaa osaa välittömästi, mikä on aina hyvä juttu. Villiä toimintaa ei tässä osassa ollut aivan yhtä paljon kuin edellisessä, mutta hahmot ovat edelleen mielenkiintoisia ja niistä selviää aivan omia puolia, muistakin kuin Lilasta siis. Ja onhan rock-stara haltiapoikaystävä edelleen oikein sopiva puoliso cyborgille (eikä demoniaviomieskään tunnu kovasti pistävän kapuloita rattaisiin). Vaikka tarina etenee harppauksin (etenkin loppupuolella), tuntuu Going Under hieman väliosalta. Mutta onneksi hyvin, hyvin viihdyttävältä sellaiselta!

3 comments:

Kuutar said...

Luen vasta nyt tätä ja tykkään kyllä paljon (kuten aikaisemmistakin). Muutama kommentti postauksesta:
Vaikka takakannessa väitetään että keijujen valtakunta on Otopia, niin eihän se niin mennyt. Otopia on Maa ja Faery on keijujen valtakunta. Ja ainakin kirjan alussa Zaliin viitataan sanalla husband, joten eiköhän sekin Lilan aviomies ole.

Kisu said...

Oho, niinpä tuo tosiaan on. Otopia ei tietenkään ole keijumaa, vaan Faery. Lilan suhde miehiinsä tuntuu olevan melko... monimutkainen.

Ei pidä käsittää väärin: ihan oikeasti luin tuon kirjan! (Kiitos korjauksista!!)

Kuutar said...

Hih, uskon kyllä että luit :D Ja ole hyvä :)