Monday, March 26, 2007

Butcher: Summer Knight

Summer Knight jatkaa Jim Butcherin Harry Dresden -sarjaa. Yllätyksellisesti (tai siis ei) tässä kirjassa seikkaillaan haltioiden kanssa.

Kyllähän tämä sarja hieman itseään jo toistaa. Dresden saa tehtävän, joka osoittautuu huomattavasti vaarallisemmaksi kuin miltä päälle päin näytti. Sitten tapellaan kovasti erilaisten yliluonnollisten öttiäisten kanssa. Tästä huolimatta jotenkin tämä nyt taas vetosi. OK, haltiat ja keijut ovat tietysti suosikkejani, ja etenkin juuri tällaiset häikäilemättömät sidhe-haltiat (eikä mitkään ylihyvät Tolkien-haltiat, jotka toimivat Tolkienilla eivätkä sitten juuri muualla. Tosin Tolkienin haltioiden "hyvyydestä" voitaisiin keskustella teeman "Silmarillion" alla toinenkin hetki...). Dresden on symppis hahmo, ja suurin osa sivuhahmoista on myös ihan kivoja. Ja tietenkin henkilökohtaisista syistä minulla on "soft spot" Billy the Werewolf'ia kohtaan. Eli vaikka juonessa nyt ei varsinaisesti mitään uutta olekaan, ei se oikeastaan haittaa. Näitä lukee ihan mielellään, jos ei nyt ole etsimässä mitään maailmanhistorian parasta romaania. Viihdyttävyyskin on jo hyvän kirjan merkki.

(Tässä välissä tuli luettua myös Nora Robertsin Musta ruusu, mutta sen arvostelun voi lukea seuraavasta Portti-lehdestä.)

No comments: