Friday, March 2, 2007

Liz Williams: Nine Layers of Sky

Liz Williams on yksi uusista suosikeistani. Nine Layers of Sky oli vasta toinen kirja, jonka häneltä luin, mutta ei varmasti jää viimeiseksi.

NLoS:ssa scifi-elementti oli voimakkaasti läsnä, mutta Williams oli hienosti yhdistänyt siihen "tavallista maailmaa", entistä Neuvostoliittoa. Oikeastaan varsinainen outous ei välttämättä tullut myyttisistä olennoista ja omituisista laitteista (vaikka niitäkin mukana oli ja niiden mukana olo oli juonen kannalta välttämätöntä), vaan siitä kuinka molemmat päähenkilöt olivat tavalla tai toisella muukalaisia omissa maissaan. "Outous" toimi hyvin monella tasolla ja kuvaus tuntui hyvin realistiselta. Jos nyt kritisoida pitäisi, tietyt elementit olivat NLoS:ssa hyvin samankaltaiset kuin Williamsilta aiemmin lukemassani Poison Master'issa, mutta vielä kahdessa kirjassa tämä samankaltaisuus ei haitannut. Ehkä jos tyyli jatkuu...?

Nyt pitäisi seuraavaksi varmaan hankkia Etsivä Chen -kirjoja, jotka ainakin ainoan lukemani novellin (Tähtivaeltaja 3/06) perusteella vaikuttavat varsin vinkeiltä!

No comments: