Thursday, March 1, 2007

Outoja asioita

Hm, kun kerran haastettiin niin vastataan. Sadetin haastoi listaamaan 6 outoa asiaa itsestäni, mutta tämän blogin luonteeseen nähden pitää listata 6 outoa kirjallisuuteen liittyvää asiaa. Nämä eivät kyllä ole kovin outoja...

1. Useimmin lukemani kirja on joko Sue Townsendin Mikä tsäkä, Hardianus (kyllä, suomeksi) tai sitten Kitty Byrnen Joululomateatteri, joka oli myös ensimmäinen kosketukseni Tam Linin tarinaan.

2. En ole koskaan lukenut ainuttakaan Stephen Kingin kirjaa. Kaksi hänen yhteistyössä Peter Straubin kanssa kirjoittamaansa kirjaa olen lukenut (Talismaani ja Pimeä talo), mutta yhtään Kingin omaa en.

3. Vaikka joskus "menneisyydessä" olin hyvinkin aktiivinen Suomen Tolkien-seurassa, luin Silmarillionin ensimmäisen kerran vasta pahimman aktiivisuuden mentyä ohi.

4. Valmistujaisjuhlinani pidin naamiaiset. Teemana oli kirjallisuus, ja niinpä juhlijoita pyydettiin pukeutumaan joksikin kirjan hahmoksi. Itse olin Neil Gaimanin Titania (nimenomaan Gaimanin versio aiheesta, tosin vähän vähemmän sininen). Paikalla nähtiin myös mm. Galadriel, Nuuskanmuikkunen sekä Aral Vorkosigan ja Corelia Naismith.

5. En pidä Robin Hobbista (tai siis hänen kirjoistaan). Tämä on suhteellisen outoa; Hobbia pidetään ns.parempana fantasiakirjailijana, mutta ei, minuun FitzUljas ei vain vetoa. Hahmo ei ole uskottava eikä lainkaan sympaattinen.

6. Samalla teemalla kuin kohta 4: olen esiintynyt julkisesti naamiaisissa Jeff VanderMeerin luomaksi Gray Cap'iksi pukeutuneena. Kyseessä on siis oikeasti iso, harmaa, sieni... myös kangaskaupassa katsottiin "hieman" pitkään kun kävin mallaamassa värikkään lasten sateenvarjon päälle harmaata kangasta. Kirjailija oli itse paikalla ko.naamiaisissa ja tämä oli tietenkin säälittävä yritys tehdä häneen vaikutus (ainakin jonkinlainen), mutta ilmeisesti kuitenkin onnistui. OK, tämä oli jo aika outoa.

Itse joudun toimimaan blogosfräärin umpikujana: kaikissa lukemissani blogeissa olen jo tähän listaan törmännyt. Sorry!

No comments: